top of page

Er parforholdet i krise?

Det er vanlig å ha det vanskelig i parforholdet sitt. Det å pleie kjæresteforholdet er for mange utfordrende å kombinere med de samarbeidsoppgaver et hjem og en familie krever. Men når bør man oppsøke hjelp?


Parforholdet trenger oppmerksomhet og vedlikehold, og får det ikke det, vil man fort ta hverandre for gitt og lettere gli fra hverandre. Mange par kan derfor ha nytte av å gå parterapi. Men terskelen for å søke profesjonell hjelp er ofte høy, og det er derfor vanlig at man oppsøker hjelp litt sent, og da kan det være vanskeligere å redde forholdet.

Her er noen vanlige grunner til å oppsøke parterapi:

  • Dere har begynt å tvile på parforholdet deres, eller ser etter tegn på at forholdet er over

  • Dere ønsker å komme nærmere hverandre etter tillitsbrudd og svik, eller kanskje etter et samlivsbrudd

  • Dere ønsker å forebygge utfordringer som kan oppstå

  • Du er mye lei deg, opplever å ikke bli sett eller hørt av partneren din, føler deg alene, ensom og maktesløs

  • Dere opplever nærheten eller sexlivet fraværende

  • Dere ønsker hjelp til å kommunisere bedreVi anbefaler å begynne i parterapi så tidlig som mulig, det kan være en god investering for forholdet. Også de som ønsker hjelp til å avslutte et forhold på en respektfull og verdig måte kan ha nytte av å søke hjelp. Parterapi er for alle som har et ønske om å reparere noe, skape dypere og mer meningsfulle bånd, eller bare lære å kommunisere bedre i hverdagen. Vi i Salutis Psykologi har erfarne psykologer med kompetanse på parterapi. Ta kontakt i dag.bottom of page