top of page

Sliter du med selvtvil og selvkritikk?

Har du mange negative tanker om deg selv, en negativ stemme som kritiserer alt du gjør? Tenker du at du ikke er bra nok eller ikke fortjener å ha det bra? Er du redd for at andre ikke liker deg eller at du ikke har verdi for andre? Tviler du på ofte på tankene dine og får en følelse av at det du tenker er feil? Er du redd for å ta feil valg, gjøre feil og dumme deg ut?


Da er du ikke alene. Det er helt normalt å kjenne seg usikker av og til. Selv den mest suksessrike kan ha angst for å bli avslørt som inkompetent. Og de fleste av oss har sider ved oss selv som vi ikke liker og som vi helst skjuler for andre. Det er intensiteten til den kritiske stemmen som avgjør om dette er potensielt ødeleggende for selvfølelsen vår. Sterk og urealistisk selvtvil fører lettere til negative og selvkritiske tanker om oss selv, som igjen fører til at selvtvilen blir enda sterkere. Det er lett å havne i en ond sirkel, for negative og kritiske tanker som tenkes flere ganger om dagen slår fort rot, automatiseres, og oppleves som sanne. Skamfølelsen og depresjonen får også lettere tak i oss av en sterk selvkritisk hjerne. Mange unngår også sosiale situasjoner og får symptomer på sosial angst.


I terapi jobber vi med å finne frem til sunn og god selvhevdelse og selvomsorg. Selvmedfølelse er også en god «medisin» for depresjon. Ønsker du å leve et liv uten selvtvilen og selvkritikken som følgesvenn, slik at du kan våge å være mere utforskende i møte med andre og verden? Da kan vi i Salutis Psykologi hjelpe deg. Ta kontakt i dag. Bestill time her.
bottom of page