top of page

En guide til å styrke parforholdet ditt i ferien

Sommerferien nærmer seg med stormskritt for de aller fleste, og mange trekker nå et lettelsens sukk. Endelig er det snart tid for en etterlengtet pause fra hverdagens stress og mas!


Gjør ferien til en minnerik og god opplevelse - og som styrker parforholdet.

På vei inn i ferien opplever mange seg slitne etter en lang vinter og forventningene til sommerferien er ofte høye hos mange. Om forventningene ikke innfrir slik vi har fantasert om, så blir skuffelsen ofte stor og de daglige problemene kommer lettere frem igjen i ferien. Dette fordi vi regulerer følelsene våre dårligere når vi er slitne. Mange par opplever derfor at sommerferien kan bli utfordrende for parforholdet, hvor konflikter lettere oppstår. Hvis du føler deg usikker på hvordan du og partneren din skal navigere gjennom sommerferien sammen, frykt ikke. Her er noen tips som kan hjelpe dere med å styrke parforholdet og gjøre ferien til en minnerik og god opplevelse.


  1. En god ferietid starter med god planlegging, og kan bidra til å sette forventningen på rett spor.

  2. God kommunikasjon er nøkkelen for å unngå konflikter. Ta deg tid til å lytte til partneren din og uttrykk dine egne tanker og behov tydelig. Mange misforståelser kan unngås ved å være åpen og ærlig med hverandre om hva dere føler og ønsker.

  3. Sett av kvalitetstid til hverandre og vis små kjærlighetstegn. Ofte kan de små tingene utgjøre den største forskjellen, og små gester viser at du tenker på og verdsetter partneren din, som kan være med på å styrke parforholdet.

  4. Vær fleksibel og tålmodig. Ofte går ikke ting helt slik vi planlegger. Våg å se på utfordringer som en mulighet til å vise omtanke og samarbeid på.

  5. Gi hverandre rom og respekter hverandres behov for personlig tid og bruk denne tiden til å lade batteriene slik at dere kan være de beste versjonene av dere selv når dere er sammen.

  6. Reflekter og planlegg fremover sammen. Snakk om hva som har vært fint i ferien og hva dere har lært om hverandre. Hvordan kan dere bruke disse erfaringene til å forberede hverdagen og styrke forholdet deres ytterligere etter at sommeren er over?


Husk at en ferie ikke bare handler om feriemålet dere besøker eller aktivitetene dere gjør, men også om relasjonen og forbindelsen dere deler. Ved å prioritere å være til stede for hverandre, kommunisere åpent og skape minner sammen, kan denne sommerferien bli en fantastisk styrkende opplevelse for parforholdet deres.

 

God sommer fra oss i Salutis Psykologi.


 

Comments


bottom of page